Fang Suo -Fang Ting Bookstore by a9a rchitects

Fang Ting Bookstore is positioned in OCT O’PARK industrial district, shut to Hutaoli. Wanting from the street that is close to water, the building’s exterior facade is a clear glass curtain wall. The arc’s external wall is 50 % protected with a white steel curtain. Put together with the gradual glass film of the decreased 50 %, a fragile balance is attained in between the digital and the true without having influencing the inside lights. Approaching the outside the house seating spot, a “Book of Longing” opens a mottled brick entrance.

fangting bookstore a9a rchitects 9

On the first flooring, 4 movable horseshoe system tables are divided into the major use spots: on the remaining aspect of the entrance is the indoor coffee seat location in the center, the main room is divided into the audio-visible black glue spot, the everyday living aesthetics space and the audio-visual e-book spot with the platform table as the core. The system desk can modify the discipline scope according to the use demand from customers, which appears to be to have the magnetic attraction and independent existence.

fangting bookstore a9a rchitects 18

The suspended ceiling on the first ground of the bookstore combines with the cylindrical style, which is composed of various concentric circles of various dimensions. The seemingly random relationship condition presents individuals the rotating affiliation of retro tapes.

fangting bookstore a9a rchitects 8

Going for walks via the main room, the stair region pointing to the 2nd ground enlarges the width of the initial stair and provides a platform region as the changeover house of the two flooring. The exhibit surface of the greatest-advertising leaderboards is built as a flipped shelf in the shape of a piano hammering mallet. Blended with the display area of the platform, men and women are guided to shift to the middle looking at stair place.

fangting bookstore a9a rchitects 3

 

A staircase looking through house is extra by working with the height of the developing and widening the width of the initial staircase. The low peak fashioned by the mezzanine and the bordering book wall bring the heat experience of staying surrounded by know-how.

fangting bookstore a9a rchitects 5

 

When compared with the to start with level, the second level focuses on art and examining. With the streamline fashioned by magnetic induction strains, the principal use locations are divided into two-layer circular book area, horseshoe platform desk guide space, changeable speech location, outdoor coffee place, backstage region where staff members can relaxation and operate. In accordance to the real circumstance, the desk location of the system can be reworked into a speech location to maximize the use of room.

fangting bookstore a9a rchitects 7

Working with the collision between the round wall and the system desk, the office of the workers is opened up. At first, the regular wall was damaged by a team of platform tables, and the implication of which is also our unconventional design and style thought. It not only brings together the space of inner workers with the spot utilised by external guests, but also will increase the curiosity of the house.

fangting bookstore a9a rchitects 15

 

Combined with the kind of the developing itself and the style notion of “electromagnetic cloud”, a two-layer circular bookcase is created in close proximity to the extension and the central location, which first fulfills the primary needs of the bookstore, and then extends with the design things, providing a experience of staying surrounded by a sea of textbooks.

fangting bookstore a9a rchitects 2

 

 

The platform desk in the two-tier place can modify the industry selection according to the going place of the use demand, which would seem to have mutual attraction and unbiased existence.

fangting bookstore a9a rchitects 13

 

 

Venture Name: Fang Suo – Fang Ting Bookstore Project Site: O’PARK Commercial District of Abroad Chinese Town, Chengdu Town, Sichuan Province, China Web-site Place: 1200 Square Meters Making Location: 860 Sq. Meters Purchasers: Sichuan Fangsuo Cultural Creativity Co., Ltd.  Project Form: Cultural Constructing – Bookstore Layout: a9a rchitects Chief Designer: Jio Li Design and style Workforce: Levis Li, Ariel Shen Architectural Photography: Arch-Exist Images – He Zhenhuan Interior Photography: HereSpace – He Chuan

 

fangting bookstore a9a rchitects 1

Leave a Reply